آموزش, چاپگر

اسکنر چیست؟ (معرفی 7 مدل پرفروش)

اسکنر چیست؟ (معرفی 7 مدل پرفروش)

اسکنر چیست؟ اسکنر (Scanner) یک دستگاه الکترونیکی است که برای تبدیل تصاویر فیزیکی (مانند اسناد، عکس‌ها و نقشه‌ها) به فایل‌های دیجیتالی استفاده می‌شود. اسکنرها انواع مختلفی دارند و می‌توانند اسناد را به صورت تمام‌رنگی یا سیاه و سفید اسکن کنند. این دستگاه‌ها با استفاده از حسگرهای نوری تصویر را خوانده و اطلاعات آن را به داده‌های دیجیتال تبدیل می‌کنند.

شما میتوانید بهترین دستگاه اسکنر را از قروشگاه تاپ تن سرویس به صورت حضوری و یا اینترنتی خریداری نمایید.

اسکنر چیست و چه کاربردی دارد

  • دیجیتالی کردن اسناد: برای بایگانی اسناد مهم به صورت دیجیتال و جلوگیری از گم شدن یا آسیب دیدن آن‌ها.
  • تبدیل تصاویر به فایل‌های قابل ویرایش: استفاده از تکنولوژی OCR (تشخیص نویسه نوری) برای تبدیل اسناد اسکن‌شده به متن‌های قابل ویرایش.
  • ایجاد نسخه‌های پشتیبان از مدارک: برای حفظ نسخه‌های دیجیتالی از مدارک مهم مثل پاسپورت، مدارک شناسایی، قراردادها و غیره.
  • ارسال اسناد از طریق ایمیل: به جای ارسال اسناد به صورت فیزیکی، می‌توان آن‌ها را اسکن و به صورت فایل دیجیتالی از طریق ایمیل ارسال کرد.
  • کپی کردن تصاویر و نقشه‌ها: در بسیاری از صنایع مانند چاپ، نقشه‌کشی و طراحی از اسکنر برای تهیه نسخه‌های دیجیتالی از تصاویر و نقشه‌ها استفاده می‌شود.
  • کاربرد در هنر دیجیتال: هنرمندان می‌توانند طرح‌های خود را اسکن کرده و به راحتی روی آن‌ها در نرم‌افزارهای گرافیکی کار کنند.

اسکنرها بسته به نیاز کاربران در مدل‌های مختلف مانند اسکنرهای تخت، اسکنرهای دستی، اسکنرهای اسناد و حتی اسکنرهای سه‌بعدی موجود هستند.

اسکنر یکی از تجهیزات جانبی مهم در کامپیوتر محسوب می گردد. کاربرانی که با تصاویر سروکار داشته و تمایل به نشر حرفه ای آنان را دارند، می توانند با استفاده از اسکنر تصاویر مورد نظر خود را اسکن و در ادامه پس از ایجاد محتوی دیجیتال، با بکارگیری نرم افزارهای ویرایش تصاویر،عملیات دلخواه خود را بر روی تصاویر انجام دهند.

در صورتی که قصد ارسال یک عکس که توسط دوربین های معمولی (غیردیجیتال) گرفته شده است را برای دوستان خود از طریق یک نامه الکترونیکی داشته باشیم، می بایست در ابتدا عکس مورد نظر را به کمک اسکنر، پویش و پس از تبدیل به محتوی دیجیتال، آن را بعنوان یک فایل ضمیمه همراه نامه الکترونیکی ارسال نمود.

در مواردی که قصد ایجاد یک نسخه دیجیتال از اطلاعات را داشته باشیم ( مثلاً جزوات درسی، کتب و … )، می توان از اسکنر استفاده نمود. پس از اسکن متون و تبدیل آن به محتوی دیجیتال، امکان ویرایش آنان نیز فراهم می گردد.

جایــگاه اسکنر

انتخاب یک اسکنر به عواملی متفاوتی نظیر: کیفیت خروجی، سرعت و قیمت بستگی دارد.

خوشبختانه اکثر اسکنرهایی که دارای قیمت متعادل و مناسبی می باشند از امکانات پیشرفته ای نظیر: دقت ۲۴۰۰ نقطه در اینچ ( dpi )، آداپتورهای transparency و پورت های USB 2.0 بهره می گیرند.

اغلب اسکنرهایی که با کاربرد خانگی و غیرحرفه ای طراحی شده اند، دارای دقت تصویری معادل ۲۴۰۰ نقطه در اینچ بوده که کاربران را قادر می سازد با کیفیت مناسب، تصاویر مورد نظرخود را اسکن نمایند.

تولید کنندگان در مقابل ایجاد تغییرات در عناصر سخت افزاری استفاده شده در اسکنرها( عناصر کلیدی ) ، سعی می نمایند با ارائه امکانات جانبی، زمینه استفاده آسان از آنان را فراهم نمایند.

مثلاً شرکت HP، با افزودن یک تغذیه کننده عکس ۴ در ۶ اینچ، امکان اسکن سریع تصاویر را در اختیار کاربران قرار داده است. اکثر سیستم های عامل جدید، دارای امکانات مناسب نرم افزاری به منظور حمایت و بکارگیری پتانسیل های ارائه شده توسط اسکنرها می باشند.

انواع اسکنر

در جدول زیر انواع اسکنرها همراه با توضیح کوتاهی درباره هر یک آورده شده است:

نوع اسکنر توضیحات
اسکنر تخت (Flatbed) رایج‌ترین نوع اسکنر است که دارای یک صفحه شیشه‌ای مسطح برای قرار دادن اسناد است. برای اسکن اسناد، تصاویر، و کتاب‌ها استفاده می‌شود.
اسکنر دستی (Handheld) اسکنری کوچک و قابل حمل است که کاربر آن را به صورت دستی روی سطح مورد نظر حرکت می‌دهد. بیشتر برای اسکن اسناد کوچک و بارکدها استفاده می‌شود.
اسکنر اسناد (Sheet-fed) اسکنری که به طور خاص برای اسکن کردن دسته‌ای از اسناد کاغذی طراحی شده است. به صورت خودکار برگه‌ها را وارد و اسکن می‌کند.
اسکنر درام (Drum) اسکنری با کیفیت بسیار بالا که در صنعت چاپ و برای اسکن تصاویر با رزولوشن بسیار بالا استفاده می‌شود. این اسکنرها از یک درام شیشه‌ای استفاده می‌کنند که تصویر به دور آن پیچیده می‌شود.
اسکنر فیلم (Film Scanner) مخصوص اسکن کردن فیلم‌ها و نگاتیوهای عکاسی است. این نوع اسکنر برای تبدیل فیلم‌های عکاسی به تصاویر دیجیتال استفاده می‌شود.
اسکنر سه‌بعدی (3D Scanner) برای اسکن کردن اشیاء سه‌بعدی استفاده می‌شود. از این اسکنرها در طراحی صنعتی، پزشکی و هنرهای تجسمی استفاده می‌شود.
اسکنر بارکد (Barcode Scanner) اسکنری که برای خواندن بارکدها و تبدیل اطلاعات آن‌ها به داده‌های دیجیتالی استفاده می‌شود. معمولاً در فروشگاه‌ها و سیستم‌های انبارداری کاربرد دارد.

این جدول انواع مختلف اسکنرها را همراه با توضیح کوتاه درباره کاربردهایشان نمایش می‌دهد.


ویژگی های مــهم اسکنر چیست؟

از مهمترین ویژگی های مرتبط با اسکنر، می توان به موارد زیر اشاره نمود:


دقت لامپ تصویر

به منظور اسکن و استفاده از تصاویر در صفحات وب و یا چاپ تصاویر ۳در۵ و یا ۴در ۶ ، دقت ۱۰۰ نقطه در اینچ کافی خواهد بود. برای اسکن متن با استفاده از OCR (Optical character recognition)، دقت ۳۰۰ نقطه در اینچ استاندارد بوده و کفایت خواهد کرد.

در صورتی که قصد ایجاد تصاویر بزرگتر ( ۸ در ۱۰ اینچ ) و یا بزرگنمایی تصاویر کوچکتر وجود داشته باشد ، می بایست اسکنری با دقت ۱۲۰۰ یا ۲۴۰۰ نقطه در اینچ انتخاب گردد.

تصاویری که دارای دقت بیشتری می باشند، از انعطاف مناسبی در زمان ویرایش برخوردار بوده و فضای بمراتب بیشتری را در زمان ذخیره شدن بر روی هارد دیسک، اشغال خواهند کرد.

مثلاً یک تصویر ۴ در ۶ اینچ که دارای دقت ۱۲۰۰ نقطه در اینچ می باشد، فضایی معادل ۲۵ مگابایت را اشغال خواهد کرد. بمنظور اسکن اینگونه تصاویر، زمان زیادی نیز صرف خواهد شد.

آداپتور transparency


در زمان اسکن اسلاید و یا فیلم به یک آداپتور transparency نیاز خواهد بود (یک منبع نور که در بین فیلم تابانده می شود ). آداپتورهای فوق، می توانند به همراه اسکنر (جزء لاینفک در زمان ساخت) و یا بعنوان یک ماژول جداگانه ارائه گردند.


تغذیه کننده اتوماتیک سند ( ADF )


بمنظوراسکن متون با حجم بالا و یا تصاویری که طول آنان زیاد می باشد (بیش از سطح اسکنر)، استفاده از یک تغذیه کننده اتوماتیک سند، مفید خواهد بود. شرکت های HP و میکروتک، در برخی از مدل های جدید خود از (ADF) Automatic document feeder استفاده نموده اند.


اینتــرفیس

به موازات ارائه مادربردهایی که دارای پورت USB 2.0 می باشند، تولید کنندگان اسکنر نیز اقدام به ارائه اسکنرهایی نموده اند که از پورت فوق بمنظور ارتباط با کامپیوتر استفاده می نمایند.

( در صورت عدم وجود پورت USB 2.0 می توان از پورت USB 1.0 استفاده نمود ).

در آزمایشات انجام شده بر روی برخی از اسکنرهائی که از پورت USB 2.0 جهت ارتباط با کامپیوتر استفاده می نمایند ، تفاوت سرعت مشهودی ، ملاحظه نگریده است .

سرعت و قیمت اسکنرهایی که امکان استفاده از پورت های Firewire را دارا می باشند ، بمراتب بیشتر می باشد.


عــمق رنگ

تعداد رنگ داده که اسکنر قادر به تشخیص و ذخیره سازی آنان می باشد را عمق رنگ گفته و بر حسب بیت در هر پیکسل ، اندازه گیری می گردد .

با توجه به اینکه ، اسکنر معمولاً قادر به اخذ داده ایی بمرابت بیش از میزانی است که درایو آن می تواند ذخیره نماید ،یک شناسه دیگر به مشخصه عمق بیت اضافه می شود .

نظیر:۴۸ بیت داخلی و یا رنگ سخت افزاری ، که مشخص کننده میزان داده ایی است که اسکنر قادر به تشخیص آنان می باشد و خارجی یا True Color که مشخص کننده میزان داده ایی است که درایو اسکنر قادر به ذخیره سازی آنان می باشد.

در اکثر موارد ، استفاده از ۲۴ بیت خارجی عمق رنگ ، کفایت خواهد کرد.

تـــکنولوژی سنسور


اسکنرهای صفحه تخت ، دارای یکی از دو نوع تکنولوژی سنسور می باشند: تکنولوژی اول ، Charge couple device(CCD) و تکنولوژی دوم Contact Image sensor(CIS) ، نامیده می شود.

CCDیک تکنولوژی قدیمی تر بوده که از آن در دوربین های دیجیتال نیز استفاده می گردد .

تکنولوژی CIS اخیراً در اسکنرها استفاده و یک رویکرد جدید در این زمینه می باشد.

کیفیت تصاویر اسکن شده توسط تکنولوژی CIS ، پائین تر است بوده ولی در مقابل ، اسکنرهایی که از تکنولوژی فوق استفاده می نمایند ، کوچکتر شده و میزان برق مصرفی آنان به مراتب کمتر از اسکنرهایی است که از تکنولوژی CCD استفاده می نمایند.


نـــــوع اسکنر

اکثر اسکنرهای موجود ،از نوع تخت می باشند .

علت این نامگذاری بدلیل این است که سطح اسکن بصورت تخت می باشد .

در اسکنرهای فوق ، تصویر مورد نظر برای اسکن بر روی سطحی تخت و بین صفحه ای شیشه ای و درب اسکنر قرار می گیرد .

(نظیر دستگاه کپی) . علاوه بر اسکنرهای تخت ، اسکنرهای دیگری نیز وجود دارد .

اسکنرهای Sheet-fed ، اسکنرهای دستی ، اسکنرهای عکس و تجهیزات جانبی چندکاره شامل ترکیب چاپگر ، اسکنر و فاکس درون یک دستگاه ، نمونه هایی از سایر اسکنرهای موجود می باشد .

اسکنرهای Sheet-fed با توجه به نیاز کاربران مطرح و بسرعت متداول گردیدند. کاربرد اصلی اسکنرهای فوق ، اسکن متون می باشد .


نـــرم افزار

تمامی اسکنرها بهمراه نرم افزارهای لازم بمنظور خواندن یک شی ، گرفتن تصویر و انتقال آن به درون کامپیوتر عرضه می گردند .

پس از ارسال یک تصویر به درون کامپیوتر ، ممکن است با توجه به نوع نیاز خود ( تغییر اندازه ، ویرایش ، افکت ، تنظیم نور و رنگ ) ، به نرم افزارهای دیگری نیاز باشد .

اکثر اسکنرها بهمراه نسخه هایی از نرم افزارهای ویرایش تصاویر ارائه شده اند.

تعداد زیادی از اسکنرها نیز بهمراه یک نرم افزار OCR ارائه می گردند .

با استفاده از نرم افزار فوق ، می توان یک متن نوشته شده را اسکن و آن را به متن مورد نظر به منظور ویرایش در کامپیوتر تبدیل نمود .

تشریح مشخصــات


پارامترهای زیر را می توان در زمان انتخاب یک اسکنر در نظر گرفت:

دقت و وضوح تـصویر
حداقل : ۶۰۰ در ۱۲۰۰ نقطه در اینچ
پیشنهادی : ۱۲۰۰ در ۲۴۰۰ تا ۲۴۰۰ در ۴۸۰۰
حداکثر : ۱۲۰۰ در ۲۴۰۰ تا ۲۴۰۰ در ۴۸۰۰

دقت ، نشان دهنده جزئیات محتوی دیجیتال می باشد .

میزان دقت هر اندازه که بیشتر باشد ، تصویر از کیفیت و شفافیت بیشتری برخوردار خواهد بود.

اهمیت دقت در یک تصویر ، زمانی بیشتر هویدا می گردد که قصد بزرگ نمودن یک تصویر وجود داشته باشد .
ناحیه اســکن


حداقل : ۵/۸ در ۷/۱۱ اینچ
پیشنهادی : ۵/۸ در ۷ ۱۱/تا ۵/۸ در ۱۴ اینچ
حداکثر : ۵/۸ در ۷/۱۱ تا ۵/۸ در ۱۴ اینچ


اکثر کاربران حرفه ای ممکن است نیازمند اسکن تصاویر بزرگتر باشند.

بدیهی است که وجود یک ناحیه بزرگتر اسکن ، امکان اسکن کتب بزرگتر ، نقشه ها ، روزنامه ها و سایر موارد مشابه را فراهم می نماید.

تـــکنولوژی هد اسکن


حداقل: CIS یا CCD پیشنهادی:CCD حداکثر:CCD


اسکنرهایی که از تکنولوژی CCD استفاده می نمایند ، متداولتر بوده و کیفیت تصاویر اسکن شده توسط آنان نیز به مراتب بهتر می باشد .

اسکنرهایی که از تکنولوژی CIS استفاده می نمایند ، کوچکتر از اسکنرهای CCD بوده و اغلب دارای کابل جداگانه برق نبوده و از کابل USB برای ارتباط با کامپیوتر استفاده می نمایند .

در صورتی که اسکنرهای فوق را از طریق یک کابل جداگانه و مختص این کار به کامپیوتر متصل نمائیم ، سرعت آنان بیشتر بوده و شفافیت تصویر نیز بهبود خواهد یافت .

این نوع اسکنرها دارای تغدیه کننده اتوماتیک نیز می باشند.


پـــورت های اسکنر
حداقل :USB1.1 , Parallel
پیشنهادی :USB1.1 , USB 2.0 Parallel , IEEE1394
حداکثر :USB2.0 , IEEE 1394 , SCSI

کامپیوترهای شخصی می بایست دارای یک پورت سازگار به منظور اتصال به اسکنر می باشند .

اکثر اسکنرها به همراه یک پورت USB 1.1 عرضه می گردند (پورت فوق سرعت مناسب برای کارهای با حجم کوچک را دارا می باشد).

برخی دیگر از اسکنرها، دو نوع اینترفیس پورت USB و موازی را حمایت می نمایند( به منظور امکان کار با کامپیوترهای قدیمی ) .

صرفاً کامپیوترهایی که دارای مادربردهایی با پورت USB 2.0 می باشند ، می توانند از اسکنرهای شامل پورت USB 2.0 استفاده نمایند (سرعت پورت های USB 2.0 به مراتب بیشتر از USB 1.1 است.)

نکــاتی دررابطه با تهیه اسکنر


اسکنرهای تخت پاسخگوی اکثر کارها می باشند . استفاده از اسکنرهای تخت آسانتر بوده و دارای قابلیت لازم در رابطه با اکثر کاربردها ، می باشند .

استفاده از اسکنر طی سالیان اخیر در اغلب ادارات و موسسات متداول شده است . اسکنرها دارای مدل ها ی متفاوتی می باشند .


– اسکنرهای مسطح : این نوع اسکنرها ، رومیزی نیز نامیده می شوند. اسکنرهای فوق دارای قابلیت های فراوانی بوده و از متداولترین اسکنرهای موجود می باشند.


– اسکنرهای Sheet-fed . این نوع اسکنرها نظیر یک چاپگر قابل حمل عمل می نمایند.در اسکنرهای فوق هد اسکنر ثابت بوده و در عوض سند مورد نظر برای اسکن ، حرکت خواهد کرد.


– اسکنرهای Handheld . اسکنرهای فوق از تکنولوژی بکار گرفته شده در اسکنرهای مسطح استفاده می نمایند. در اسکنرهای فوق در عوض استفاده از یک موتور برای حرکت از نیروی انسانی استفاده می گردد.


– اسکنرهای استوانه ای . از اسکنرهای عظیم فوق ، مراکز انتشاراتی معتبر و بزرگ استفاده می نمایند. با استفاده از اسکنرهای فوق می توان تصاویر را با کیفیت و جرئیات بالا اسکن نمود.


ایده اولیه تمامی انواع اسکنرها ، تجزیه و تحلیل یک تصویر و انجام پردازش های مربوطه است . در ادامه به بررسی اسکنرهای مسطح که متداولترین نوع در این زمینه می باشند ، خواهیم پرداخت .

مبانی اسکنرها


یک اسکنر مسطح از عناصر زیر تشکیل شده است :


 CCD(Charge-Coupled device Array)


 آینه ها
 هد مربوط به اسکن
 صفحه شیشه ای
 لامپ
 لنز
 فیلترها
 روکش
 موتور Stepper
 تثبیت کننده )Stablizer)
 تسمه
 منبع تغذیه
 پورت های اینترفیس
 مدار کنترل کننده


هسته اساسی یک اسکنر CCD است .

CCD رایج ترین تکنولوژی برای اخذ تصاویر در اسکنرها است .

CCD شامل مجموعه ای از دیودهای حساس نوری نازک بوده که عملیات تبدیل تصاویر ( نور ) به الکترون ها ( شارژ الکتریکی ) را انجام می دهد.

دیودهای فوق ،Photosites نامیده می شوند.

هر یک از دیودهای فوق حساس به نور می باشند.
تصویر اسکن شده از طریق مجموعه ای از آینه ها ، فیلتر ها و لنزها به CCD خواهد رسید پیکربندی واقعی عناصر فوق به مدل اسکنر بستگی دارد ولی اصول اغلب آنها یکسان است .

خدمات و پشتیبانی

ماشین های اداری و خدمات کامپیوتری تاپ تن سرویس

مجموعه تاپ تن سرویس با بیش از 22 سال سابقه درخشان در زمینه تامین و تعمیر ماشینهای اداری بوده و  با توجه به ارتباط مستقیم این مجموعه با تأمین کنندگان اصلی کالا محصولات ارائه شده به قیمت نمایندگی در اختیار مشتریان قرار می گیرد. مشتریان محترم می توانند قبل از خرید از مشاوره رایگان کارشناسان ما جهت انتخاب بهترین محصول و همچنین بعد از خرید از مشاوره رایگان جهت خرید مواد مصرفی و قطعات اصلی بهره مند شوند.

انواع خدمات قابل ارائه شرکت عبارتند ازفروش و تعمیرانواع دستگاههای:

فتوکپی، پرینتر، فکس ،اسکنر، ویدئو پروژکتور،لامپ ویدئو پروژکتور، دوربین های مدار بسته ، کامپیوتر، لپ تاپ ، مانیتور ،انواع کارتریج و مواد مصرفی، کاغذ خرد کن انواع دستگاههای پانچ و لمینت و منگنه ها برقی و…

برخی از برند های تجاری قابل ارائه توسط شرکت عبارتند از:

,Canon, HP, Epson, Brother, Toshiba, Samsung, Sharp, Panasonic LG

تعمیرات تخصصی و ارایه خدمات فتوکپی

تعمیرات تخصصی و ارایه خدمات پرینتر

تأمین مواد مصرفی اورجینال دستگاههای ماشینهای اداری

لامپهای اصلی دیتا پروژکتور

لوازم جانبی ویدئو پروژکتور ( دیتا پروژکتور )

پایه رباطی ویدئو پروژکتور و پایه برقی ویدئو پروژکتور

انواع کابل ویدئو پروژکتور اچ دی ام ای و آرجی بی

انواع بردهای پاور و مین برد

نصب و راه اندازی ویدئو پروژکتور

نصب و راه اندازی تخته و سیستم های هوشمند

نصب و اجرا سیستمم های هوشمند آموزشی و شبکه

نصب و راه اندازید و پشتیبانی شبکه

اکتیو شبکه

نصب و راه اندازی سیستم های مخابرات و سانترال

نصب و راه اندازی کامپیوتر و لپ تاب و نرم افزار

شارژ کارتریج رنگی و سیاه و سفید (لیزری و جوهر افشان)

بخش خدمات و پشتیبانی فتوکپی تاپ تن سرویس ارایه دهنده کلیه خدمات تخصصی و تعمیرات انواع برد فتوکپی با کادری مجرب میباشد.

بخش خدمات وپشتیبانی پرینتر تاپ تن سرویس ارایه دهنده کلیه خدمات تخصصی و تعمیرات انواع برد فتوکپی با کادری مجرب میباشد.

ما در بخش خدمات پس از فروش، پس از تماس شما کارشناسان شرکت در اسرع وقت جهت رفع نواقص موجود اقدام خواهند نمود چرا که خدمات پس از فروش ضمانت فروش های آتی ماست

پشتیبانی 24 ساعته و مشاوره به شما عزیزان

09013022748

09013022749

www.top10service.com

 خرید پرینتر استوک و دست دوم اینجا کلیک کنید

پرینتر آکبند اینجا کلیک کنید

خدمات پرینتر و شارژ اینجا کلیک کنید

ویدئو پروژکتور استوک و دست دوم اینجا کلیک کنید

برای خرید ویدئو پروژکتور آکبند اینجا کلیک کنید

بهرمندی از خدمات تخصصی تعمیرات ویدئو پروژکتور اینجا کلیک کنید

جهت خدمات تخصصی تعویض لامپ ویدئو پروژکتور اینجا کلیک کنید

 

‫5/5 ‫(1 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 11 =